Thursday, April 28, 2011

takutnya TALAK ;'(

sincerely, Mira Amirudin
Baru je lepas terbaca pasal perkahwinan,hukum talak,kenapa harus talak..wah,mungkin dapat jugak nak tambah2 ilmu untuk masa depan nanti..hee ^_^

Love. Does it exist? Surely yes..i believe it.
Allah tuhan kite pun Maha Pengasih, Maha Penyayang,
So,cinta tu tak kan wujud kalau tak ada kasih dan sayang.
Cinta ni selalunya sinonim dengan orang yang belum berkahwin.
For those yang tengah couple la kan. Tapi what about dengan orang yang dah kahwin?
On my view, honestly mira fikir kalau dah kahwin,and lagiiii lame dah kahwin,cinta pun lagi la bertambah2 kot...betul tak?apatah lagi dibuktikan dengan lahirnya baby-baby yang comel2 tu...
ala,comel cam mira pun ada kan...hahaha sila muntah! ^_^ 
happy tak korang dah ada baby?cinta pun bertambah2 kan kan?jeles kite!huhu
 Erk soalan ni untuk yang dah kahwin,yang lain jangan menyibuk!hehe
Ok lah..ape2 pun,jodoh yang ditetapkan untuk kita,itulah sebenarnya yang terbaik Dia kurniakan untuk kite. Tak semestinya,bila korang dah dihijabkabulkan nanti, korang akan bersama sampai bila-bila.Jika ya,alhamdulllah...bersyukur la ^_^ Jika tak,alhamdulillah jugak..mungkin itu yang terbaik daripadaNya,
setakat tu je jodoh korang walaupun dah berbelas2 tahun kahwin ke,berpuluh2 tahun kahwin ke..
kalau Allah dah tetap kan begitu,terima dengan redha k..berselisih faham antara satu sama lain,sekali sekala ok la. Bak kata orang tua2, asam garam kehidupan. Tapi kalau dah tiap-tiap hari selisih paham je,bertengkar la..mencaci la..mengungkit la.. jangan kata asam garam..pahit,kelat semua la ada!full package k!
 *mood : serius. Tu yang letak tanda seru * 
apa-apa pun,sila la pergi kaunseling rumah tangga ke..ye tak? InsyaAllah diberi penunjuk hidayah untuk memperbaiki kesilapan masin-masing.tapi tolong la...kenapa end up,divorce is the best way?
so people,please beware and take it seriously...kesian kan anak-anak jugak k.


mmmuah kat turtle ni! ^_^ * gambar takde kaitan ngan entri ni.hee *


p/s:i’m not married yet.entri ini sekadar nak share ngan korang pendapat mira k..minta maaf kalau terkasar bahasa a.k.a over gile ayat mira.ops! hey korang,tomorrow is my birhday! ;)

Much love,mira~
Assalamualaikum.

2 smiley on "takutnya TALAK ;'("

Izyan Masri on April 29, 2011 4:28 PM said...

NAK KOMEN PASAL TURTLE TU BOLEH ? BEST TAK PEGANG TRTLE ? TAK PENAH RASA T_T

Iwanski on June 12, 2011 4:11 PM said...

Berdoa dan bertawakal.. =)

 

✿M I R A thegirlnextdoor✿ Hak cipta terpelihara © 2011 Paper Girl ini Direka oleh MIRAAMIRUDIN.BLOGSPOT.COM Blogger Template Ditaja oleh Birthday Gift Idea