Thursday, October 20, 2011

c a h a y a p u t e r i

sincerely, Mira Amirudin
Assalamualaikum blogger peeps! ^_^

apa khabar semuaaaa? sihat dak? hopefully korang sihat selalu seperti saya yang semakin bertambah sihat!!hoooyeah! :)

tengah sibuk-sibuk iron baju tadi tiba-tiba teringat kat mama..honestly i really miss her damn much!!
dialah ratu hati ku. dulu-dulu when i was a kid, mama told me that she wants to name me Nur Salina..because my mum's name Safinah but my baba * i called my dad baba ok!hee * he wants my name just similarly like him. So that's why I got it, Nur Amira Amirudin :)
Amira and Amirudin, nak dekat-dekat je kan?hee
abang saya pulak Muhammad Amirul Amirudin. I'm sorry mama, nama Amira lagi suitable with me!hehe
mana lah saya nak tau kan..dorang yang pilih nama ni, saya lahir je dah dapat nama.
so apa-apa pun terima kasih kat my parents! :)


So as I read the book nama-nama indah Islam, Nur tu maksudnya cahaya..
 oh patut lah hari-hari hidup nih penuh cahaya!hehe then Amira pulak maksudnya puteri atau pun ketua..
so maksudnya cahaya puteri :)
Wah...terharunya..indah gile beb!! jangan jeles k...hihi
thanks baba,thanks mama :)


ni barulah cahaya puteri :) peribadi yang indah sesuai dengan namanya..

I really appreciate my name and you guys should thankful to your parents, as you know mereka begitu excited  masa kamu lahir dan berebut-berebut nak letak nama tau. Kalau korang tak percaya, tunggu lah nanti bila korang nak dapat baby, mesti tokwan, mak long, pakngah,adik,abang, kakak korang yang sibuk-sibuk bagi nama..huhu
ok,till here..thanks for reading! much love!<3

4 smiley on "c a h a y a p u t e r i"

#@kIsAh kaSiH@# on October 27, 2011 7:17 PM said...

so..hrgai lah kasih syg ibu bapa k..huhu

#@kIsAh kaSiH@# on October 27, 2011 7:18 PM said...

so..hrgailah kasih syg ibubapa kite taw..

MUHAMAD YAHYA RAZIFF on October 28, 2011 3:07 PM said...

hye salina.:)

Mira Amirudin on October 28, 2011 11:13 PM said...

@kisah kasih : oh ya...mesti lah :)

@yahya: hai :)

 

✿M I R A thegirlnextdoor✿ Hak cipta terpelihara © 2011 Paper Girl ini Direka oleh MIRAAMIRUDIN.BLOGSPOT.COM Blogger Template Ditaja oleh Birthday Gift Idea